Fermentor Kuvings aneb kvašená zelenina nad zlato.

Chcete dokonalý pokrm v kombinaci s přírodou a časovou úsporou?

Fermentace (kvašení) je klasický způsob zpracování a konzervace potravy, který je pro naši zemi typický.

Kdo by neznal tradiční soudek s kysaným zelím, který byl až do nedávna v každé domácnosti.

Fermentovaná (kvašená) zelenina je velmi chutná, osvěžující a dodává energii, mimo jiné omlazuje, čistí a lze ji tedy i využívat jako lék.

Další z předností kvašené zeleniny je. Že zvyšuje metabolické funkce, minimalizuje negativní dopad jednoduchých cukrů a obsahuje látky působící proti rakovině. Pro nastávající zimní období je velkým zdrojem živé stravy a přitom cenově velmi dostupné.

Fermentovaná (kvašená) zelenina pomáhá a zlepšuje vstřebatelnost živin, ale asi nejdůležitější je vyšší obsah enzymů než u zeleniny syrové, jež některé druhy mohou působit zažívací potíže. Mění totiž vnitřní prostředí směrem k zásaditějšímu.

Díky přirozeným procesům mléčné fermentace dodává do střev blahodárně působící bakterie, které čistí letité nánosy ve střevech, a zároveň potlačuje výskyt škodlivých bakterií a kvasinek.

Díky Fermentoru Kuvings vyrobíte pohodlně domácí, zdravější, přirozeně fermentované potraviny plné chuti a vyvážených nutričních hodnot. Navíc bez přidaných konzervantů


Co vše můžeme s pohodlí domova s Fermentorem Kuvings připravit?

Řecký jogurt a sýr, ocet, sirup, ovocné víno, nakládaná zelenina.

Řecký jogurt je zázračná potravina s nízkým obsahem tuku a vysokým podílem bílkovin, který převyšuje dvojnásobně hodnotu bílkovin a vápníku než je v běžném jogurtu.

Domácí sýr je vhodným pokrmem pro děti. Vyrobíte jej snadno přidáním syřidla, pro delikatesní chuť můžete přidat ořechy, olivy…

Sirup s enzymy a ocet – sladký a sladko-kyselý vonný dar z přírody. Sirup s enzymy a ocet detoxikují organismus. Pouhá kapka přírodního octu dokonale ochutí váš pokrm připravený s láskou.

Fermentovaná (kvašená) zelenina a ovocné víno si uchovají bohatou chuť a vůni sezonních potravin.

Domácí jablečný ocet

Jablečný ocet je právem označován za zázračný elixír mládí, zdraví a štíhlosti. Jablečný ocet se vyrábí z čerstvých rozdrcených jablek, která necháte fermentovat v přístroji Fermentor Kuvings. Po dokončení procesu kvašení se obsah přecedí a vzniká tak hustá hnědá tekutina. Zachovává si všechny enzymy, vitamíny, minerály a prospěšné látky, které obsahují čerstvá jablka, navíc vyniká dalšími léčivými vlastnostmi.

Jablečný ocet má antibakteriální, antimykotické účinky. Působí jako přírodní antibiotikum, které ničí patogenní bakterie a viry v těle. Napomáhá dobrému trávení a podporuje štěpení tuků. To z něj činí skvělý doplněk při hubnutí a cestě ke štíhlé linii. Při pravidelném užívání také dochází k posílení imunity organismu


 Více informací o Fermentoru Kuvings naleznete zde...

 

Kuvings_vyber_barev