Toraf Semínka na klíčení fazole Mung 50 g - bohatý zdroj minerálů

29 Kč 25 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
17.10.2019

Kvalitní semínka fazole Mung vhodná k celoročnímu klíčení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fazole Mung mají červeno-hnědá semena. Jsou ceněná v jejich zdravotních přínosech a taky v oblastech hubnutí. Mung klíčky pomáhají v léčbě příznaků infekce močového měchýře a chrání před anémií.

Klíčky jsou velmi chutné, křupavé s mírně sladkou ořechovou příchutí. Perfektní pro každou asijskou kuchyni (doporučujeme s přidáním kari), mohou být přidány do všech druhů salátů, těstovin, rýže, zeleniny, a jako přísada nebo báze pro přípravu sladkých pokrmů.

Fazole Mung jsou bohatým zdrojem minerálů, vitaminů (Vit. E, B2, B1, B6, B3) a lehce stravitelné bílkoviny, takže vegetariáni mohou používat fazole Mung jako skvělou alternativu masa.

Příprava klíčků:

Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).

Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.

Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Nakličování semínek

Tento talíř s RAW vegan snackem s naklíčenými semínky si můžete připravit sami. Za fotky a návod, jak nakličovat semínka, děkujeme youtuberce Surová Dcérka.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: