Toraf Semínka na klíčení hořčice bílá 30 g - pro podporu dobrého trávení

29 Kč 25 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
17.10.2019
  • Kvalitní semínka hořčice bílé vhodná k celoročnímu klíčení
  • Mají ostrou a výraznou chuť i vůni
  • Jejich klíčení vám zabere cca 3 dny
  • Jsou skvělé do salátů, na chleba, do polévek i pomazánek

Detailní informace

Detailní popis produktu


Semena hořčice můžete použít na zavařování okurek, do hořčice nebo je naklíčené přiložit k masu a rybám


 

Není třeba šidit organismus a cpát se sladkým, pečivem a pořád někde něco shánět. I při běžném pracovním shonu si můžete z domova zajistit čerstvé živiny. Klíčení semen je jednoduché a je vhodné pro všechny. Ať už sháníte vitamíny pro jarní boost organismu, vitamíny pro své děti nebo jen chcete podpořit imunitu a vitalitu celé rodiny, tento domácí komplex živin Vám bude vždy při ruce.


 

Jak dlouho klíčí semena hořčice

Je dobré mít přehled, kolik dní budou semena klíčit. Luštěniny obecně 3 až 5 dní, obiloviny 2 až 3 dny a semínkům stačí den až dva. Pokud však klíčím malou rostlinku „do trávníčku“, obvykle jí to zabere až 5 dní. Pokud si nejste jistí, podívejte se na výši klíčku. Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Klíčení hořčice trvá většinou 3 - 4 dny.

Klíčky hořčice mají ostrou a výraznou chuť i vůni.

Doporučuje zejména pro pikantní pokrmy s masem a rybami. Stejné semena mohou být také použity jako koření pro nakládané zeleniny a domácí hořčice.


 

Příprava klíčků

Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen.

  1. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty.
  2. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě a semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin).
  3. Opět propláchneme a vložíme do misky. Také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce.
  4. Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Koho by zajímali další tipy a fígle ke klíčení, shrnuli jsme je do tohoto článku.

Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo! Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.

Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.


 

Pořád nevíte, jak na to? Podívejte se, jak se to dělá


 

Proč jsou naklíčená semena hořčice dobrá pro zdraví

Semena jako taková vydrží ve své základní podobě velice dlouho. Je to zárodek, který obsahuje vše potřebné pro nový růst, se svými poklady ovšem jen tak neplýtvá. Vydrží ve vegetativním klidu, dokud je potřeba. Klíčící semeno obsahuje spoustu enzymů, vitamínů, minerálů, bílkovin a všeho, z čeho čerpá nová rostlina a z čeho můžeme čerpat i my. Klíček jako takový obsahuje živiny v koncentrované podobě a množstevně mnohokrát více, než vlastní uzrálý plod, který bychom případně konzumovali. Např. lžíce klíčků ředkvičky výživově nahradí až třicet kusů uzrálých ředkviček. Při klíčení se obsah živin v semenu zvýší o 50 až 200%. Vysoký obsah síry v klíčcích má příznivý vliv na stav pokožky, vlasů a nehtů. 

Klíčky hořčice obsahují fytoncidy, které mají schopnost ničit bakterie a podporují dobré fungování střev. Klíčky obsahují řadu prospěšných vitamínů zejména vitamín B2, dále A, B1 a C, dále flavonidy, saponiny, vlákninu.

Nakličování semínek

Tento talíř s RAW vegan snackem s naklíčenými semínky si můžete připravit sami. Za fotky a návod, jak nakličovat semínka, děkujeme youtuberce Surová Dcérka. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: