Toraf Semínka na klíčení jemná směs 20 g - velké množství vápníku, železa, hořčíku, draslíku a síry

Kód: 2203
29 Kč / ks 25 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
14.11.2019

Kvalitní směs semínek vhodná k celoročnímu klíčení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klíčky této pikantní směsi se hodí do každého jídla, hodí se kamkoli, ale i samostatně je velmi výborná, je to ideální volba pro začátek.

Klíčky jsou bohaté na všechno, v tomto mixu najdete nejvíce cenných látek, minerálů, aminokyselin a vitamínů. Klíčky obsahují velké množství vápníku, železa, hořčíku, draslíku, síry a mnoha stopových prvků (jód, mangan, lithium, selen).

Pravidelná konzumace klíčků snižuje množství špatného cholesterol a reguluje trávení. Klíčky obsahují látky, které působí proti virům a nádorům. Doporučujeme

Obsahuje směs semen, zejména fazole, čočky, sóji, brokolice.

Příprava klíčků:

Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).

Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.

Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Nakličování semínek

Tento talíř s RAW vegan snackem s naklíčenými semínky si můžete připravit sami. Za fotky a návod, jak nakličovat semínka, děkujeme youtuberce Surová Dcérka.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: