Zdravý den Semínka na klíčení mungo fazole ORGANIC 200 g - vysoká klíčivost

Kód: 1931
79 Kč / ks 69 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
10.12.2019
  • Mungo fazole určené k celoročnímu klíčení v organic kvalitě
  • Mají chuť podobnou čerstvému hrášku
  • Jejich klíčení vám zabere 3 - 4 dny
  • Jsou vhodné k přímé konzumaci, do salátů nebo jako přísada do rozličných jídel

Detailní informace

Detailní popis produktu


Mungo fazole jsou čerstvé, sladké a chutné obohacení vašeho zdravého jídelníčku


 

Není třeba šidit organismus a cpát se sladkým, pečivem a pořád někde něco shánět. I při běžném pracovním shonu si můžete z domova zajistit čerstvé živiny. Klíčení semen je jednoduché a je vhodné pro všechny. Ať už sháníte vitamíny pro jarní boost organismu, vitamíny pro své děti nebo jen chcete podpořit imunitu a vitalitu celé rodiny, tento domácí komplex živin Vám bude vždy při ruce.


 

Jak dlouho klíčí semena mungo fazolí?

Je dobré mít přehled, kolik dní budou semena klíčit. Luštěniny obecně 3 až 5 dní, obiloviny 2 až 3 dny a semínkům stačí den až dva. Pokud však klíčím malou rostlinku „do trávníčku“, obvykle jí to zabere až 5 dní. Pokud si nejste jistí, podívejte se na výši klíčku. Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Doba klíčení je u mungo fazolí 3 - 4 dny.


 

Jakou chuť mají klíčky mungo fazolí?

Klíčky mungo fazolí chutnají dost podobně jako hrášek např. Jsou lehce nasládlé s hutnější kořeněnou chutí.


 

Příprava klíčků

Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen.

  1. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty.
  2. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě a semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin).
  3. Opět propláchneme a vložíme do misky. Také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce.
  4. Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Koho by zajímali další tipy a fígle ke klíčení, shrnuli jsme je do tohoto článku.

Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo! Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.

Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.


 

Pořád nevíte, jak na to? Podívejte se, jak se to dělá


 

Složení: Fazole mungo (Vigna radiata) z ekologického zemědělství

Doporučené užití: Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.

Návod k přípravě:

  • doba namáčení: 8-12 hodin
  • doba klíčení: 3-4 dny
  • ideální teplota: cca 20 °C
  • propláchnout vodou: 2-3 x denně
  • sklizeň při velikosti: 1-3 cm

Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce.


Doplňkové parametry

Kategorie: Eko domov
Obsah balení: 200 g
Organic: ANO
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: