Zdravý den Semínka na klíčení mungo fazole ORGANIC 200 g - vysoká klíčivost
Související produkty
Detailní popis produktu
Mungo fazole jsou čerstvé, sladké a chutné obohacení vašeho zdravého jídelníčku
Není třeba šidit organismus a cpát se sladkým, pečivem a pořád někde něco shánět. I při běžném pracovním shonu si můžete z domova zajistit čerstvé živiny. Klíčení semen je jednoduché a je vhodné pro všechny. Ať už sháníte vitamíny pro jarní boost organismu, vitamíny pro své děti nebo jen chcete podpořit imunitu a vitalitu celé rodiny, tento domácí komplex živin Vám bude vždy při ruce.
Jak dlouho klíčí semena mungo fazolí?
Je dobré mít přehled, kolik dní budou semena klíčit. Luštěniny obecně 3 až 5 dní, obiloviny 2 až 3 dny a semínkům stačí den až dva. Pokud však klíčím malou rostlinku „do trávníčku“, obvykle jí to zabere až 5 dní. Pokud si nejste jistí, podívejte se na výši klíčku. Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Doba klíčení je u mungo fazolí 3 - 4 dny.
Jakou chuť mají klíčky mungo fazolí?
Klíčky mungo fazolí chutnají dost podobně jako hrášek např. Jsou lehce nasládlé s hutnější kořeněnou chutí.
Příprava klíčků
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen.
- Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty.
- Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě a semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin).
- Opět propláchneme a vložíme do misky. Také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce.
- Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.
Koho by zajímali další tipy a fígle ke klíčení, shrnuli jsme je do tohoto článku.
Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo! Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.
Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Pořád nevíte, jak na to? Podívejte se, jak se to dělá
Složení: Fazole mungo (Vigna radiata) z ekologického zemědělství
Doporučené užití: Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.
Návod k přípravě:
- doba namáčení: 8-12 hodin
- doba klíčení: 3-4 dny
- ideální teplota: cca 20 °C
- propláchnout vodou: 2-3 x denně
- sklizeň při velikosti: 1-3 cm
Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Eko domov |
---|---|
Obsah balení: | 200 g |
Organic: | ANO |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.