Hmoždíře


 

Hmoždíře na bylinky, koření i ořechy - čerstvě nadrcené vždy při ruce

Rádi používáte celé koření, které si nadrtíte přímo při přípravě jídla, takže všechno krásně voní čerstvou výraznou vůní? Posypali byste si svou ranní kaši nebo jogurt ořechy, ale máte je zrovna v celku a jsou na vás příliš tvrdé? Krásný kvalitně provedený hmoždíř vám usnadní práci v kuchyni a dovolí používat vždy jen to nejčerstvější.

Naše hmoždíře krásně padnou do ruky a jsou ozdobou každé domácnosti. Vžijte se do role babky kořenářky a nadrťe si usušenou meduňku či pomačkejte čerstvou mátu na domácí mojito. Hmoždíře se dají snadno omývat, nijak se nezanáší a jednoduše se s nimi manipuluje.

Recept na domácí mojito

  • Vemte cca 8 lístků čerstvé máty a spolu se lžičkou třtinového cukru je rozetřete ve hmoždíři.
  • Z limetky odkrojíme dvě kolečka a zapíchneme je na okraj sklenice jako ozdobu. Zbytek nakrájíme a vymáčkáme do sklenice.
  • Zalijeme sodovkou, přidáme pár čerstvých lístků máty a přípradně cukr podle chuti a je to!