Salvia Paradise Kakaové boby nepražené celé loupané - hluboce fermentované

Více variant
od 99 Kč od 86 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Kakaové nepražené loupané boby je 100 % nepražené kakao, pravá čokoláda v té nejčistší podobě.

Detailní informace

Obsah: 100 g
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do: 31.12.2018
99 Kč
86 Kč bez DPH
Obsah: 250 g
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do: 31.12.2018
242 Kč
210 Kč bez DPH

Detailní popis produktu


Tyto celé nepražené loupané kakaové boby pocházejí z Indonésie. V Indonésii se používá tradiční metoda zpracování kakaa hlubokou fermentací.


Díky hluboké fermentaci se kakaové boby z Indonésie zbavují své hořkosti, ovšem zároveň s tímto i určité části své čokoládovitosti. Naopak více je cítit určitá ovocitost po zakvašení.

Kdo si dnes dokáže představit svůj život bez čokolády. Jen málo z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost.

V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. V té době se dal koupit jeden zdravý otrok za 100 kakaových lusků. Už to napovídá tomu, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou.

V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200 tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno. V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce ji opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie...Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru, či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbony, tabulkové čokolády, přesně tak, jak je nám známa čokoláda v podstatě dnes.


Kakaové boby jsou výchozí surovina na výrobu čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu spíše jako nutné nezdravé mlsání. Čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou opravdu nezanedbatelné.


Chuť RAW (syrového) nepraženého kakaa někdo kdysi správně nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je opravdu maximálně výstižné. Při prvním ochutnání budete cítit velice silnou výraznou čokoládovitost avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Kakaové boby neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po snědení sáčku, po vychutnání všech stránek bobů, se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová.


Jak kakaové nepražené boby používat

Kakaové boby, jak již bylo zmíněno, lze konzumovat namísto čokolády jako pochutinu. Je vhodné je využívat při vaření, pečení, přípravě RAW dezertů, nápojů či zkusit vyrobit vlastní domácí čokoládu. Kakaových bobů nesníte tolik jako sladké čokolády, okamžitě navozují pocit sytosti.


Prodáváme také kakaové nepražené boby sekané a mleté.

Nepražené kakaové boby


Doplňkové parametry

Kategorie: Káva & Kakao
Doprava - Zásilkovna.cz: od 39 Kč
Doprava nad 1800 Kč: ZDARMA
Země původu: Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: