Lněný olej


Extra panenský lněný olej – do studené kuchyně nebo jako „přírodní medicína“

Lněný olej obsahuje vysoké množství omega 3 mastných kyselin, které snižují rizika srdečních chorob, krevní tlak, mají protizánětlivé účinky a jsou prevencí cukrovky, astmatu a alergií. 

Jak použít lněný olej v kuchyni?

Lněný olej má mírně trpkou chuť a používá se jen za studena. Je ideální do fazolových či čočkových salátů s ořechy. Hodí se také do pikantnějších dresinků – třeba těch s ančovičkami. Podle chuti ho zkuste použít také do různých salátů. 

Co dělat, když mi lněný olej nechutná?

Můžete ho používat jako „přírodní medicínu“ – třeba 1 lžičku denně. Zázračně vás nevylečí ani neochrání, ale doplníte díky němu omega 3 mastné kyseliny, které jsou pro organismus tak důležité. 

Pozor! Lněný olej velmi rychle žlukne a musíte ho uchovávat v lednici.

Chcete si více počíst o lněném oleji? Tak klikněte. :-)