Mandle

Nejprodávanější

allnature mandle mlete 100 g orechy
Allnature Mandle mleté 100 g
Momentálně nedostupné
3208
 
69 Kč
allnature mandle jadra 500 g orechy
Allnature Mandle jádra 500 g
Momentálně nedostupné
3094
 
181 Kč
allnature mandle jadra 250 g orechy
Allnature Mandle jádra 250 g
Momentálně nedostupné
3093
 
105 Kč
allnature mandle jadra 1000 g
Allnature Mandle jádra 1000 g
Momentálně nedostupné
3034
 
306 Kč
allnature mandle jadra 100 g
Allnature Mandle jádra 100 g
Momentálně nedostupné
3017
 
54 Kč
Zdravý den Mandle neloupané ORGANIC 150 g
Zdravý den Mandle neloupané ORGANIC
Momentálně nedostupné
1904
od 95 Kč
6 položek celkem

Cena

53306
153306

Značky

Položek k zobrazení: 6
allnature mandle mlete 100 g orechy
Allnature Mandle mleté 100 g
Momentálně nedostupné
69 Kč
3208
allnature mandle jadra 500 g orechy
Allnature Mandle jádra 500 g
Momentálně nedostupné
181 Kč
3094
allnature mandle jadra 250 g orechy
Allnature Mandle jádra 250 g
Momentálně nedostupné
105 Kč
3093
allnature mandle jadra 1000 g
Allnature Mandle jádra 1000 g
Momentálně nedostupné
306 Kč
3034
allnature mandle jadra 100 g
Allnature Mandle jádra 100 g
Momentálně nedostupné
54 Kč
3017
Zdravý den Mandle neloupané ORGANIC 150 g
Více variant
od 95 Kč
1904

Mandle – jedny z nejoblíbenějších oříšků

V české kuchyni se madle používaly velmi často – přidávaly se do kaší, mléčných pokrmů i k masu. Existoval mandlový sýr, mandlové mléko či mandlové máslo. 

Proč jíst mandle?

Mandle posilují naše celkové zdraví. Chární klouby před artrózou, zubní sklovinu i srdce a cévy. Zlepšují kvalitu kůže, vlasů i nehtů a posilují nervovou soustavu. Mají protirakovinotvorné účinky a používaly se na úlevu od bolesti hlavy i na stimulaci tvorby mléka u kojících matek.

Co mandle obsahují?

Mandle jsou bohaté na mnoho  minerálních látek (mangan, hořčík, vápník, draslík, selen, železo a další). Jsou významným zdrojem vitamínu E, obsahují i vitamín B2 a vlákninu. Např. hrnek mandlí pokryje celodenní potřebu hořčíku. Patří mezi ořechy s nejvyšším obsahem antioxidantů. Mandle obsahují zdravý tuk, ale přibírání na váze se nemusíte obávat – naopak dodají vašemu jídelníčku vyváženost a pestrost a právě takový jídelníček vede ke štíhlé postavě. 

Do čeho se hodí?

Mandle jsou velmi oblíbené na zobání jen tak – buďto přímo ze sáčku na svačinu, nebo lehce osmažené na másle a osolené (ty jsou skvělé třeba k vínu). Často se přidávají do koláčů, domácí granoly, kaší nebo k výrobě mandlového mléka či másla. Pozor! Mandle je lepší konzumovat oloupané. Snadno a bez spařování je oloupete tak, že je necháte přes noc namočené ve vodě.

Zajímavost na konec: Víte, že ve starověkém Římě byly mandle součástí svateních obřadů a novomanželům symbolizovaly štěstí a plodnost?