Zdravý den Mungový protein BIO 250 g
Detailní popis produktu
Mungový protein – kvalitní rostlinná bílkovina
Mungový protein je typ rostlinné bílkoviny, které jsou důležité především pro ochranu svalů po výkonu a budování nové svalové hmoty. Bílkoviny jsou důležité pro vegany a všechny, kteří se věnují silovým sportům. Většina lidí má však bílkovin přebytek – proto je vždy dobré se poradit s výživovým poradcem
CO JE TO MUNGO | JAK POUŽÍVAT MUNGOVÝ PROTEIN | VÝŽIVOVÉ ÚDAJE | SLOŽENÍ | FAZOLE MUNGO PODLE TRADIČNÍ ČÍNSKÉ MEDICÍNY | FAZOLE MUNGO V KUCHYNI | ZNAČKA ZDRAVÝ DEN
Co je to mungo?
Mungo je typ fazolí, které pocházejí z Indie a často se využívají v ayurvédské medicíně. Fazole mají mírné močopudné účinky, jsou vhodnou surovinou při detoxikaci organismu. V kuchyni se velmi dobře hodí k tradičnímu indickému koření, jako je kari. Jsou oblíbené v polívkách, salátech a k nakličování.
Jak používat mungový protein?
Ve sklenici vody, džusu nebo zeleninové šťávy rozmíchejte 1–2 polévkové lžíce (cca 25 g) a vypijte. Protein můžete přidat i do jogurtů, koktejlů, smoothie, müsli, kaší, proteinových nápojů a dalších pokrmů.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1644 kJ / 388 kcal, tuky 5,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g, sacharidy 13 g z toho cukry 0,2 g, vláknina 7 g, bílkoviny 71 g, sůl 1,93 g.
Složení bio mungového proteinu
100% protein z mungo fazolí v prášku z ekologického zemědělství.
Distributor: Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 182 00 Praha, Česká republika. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Země původu: Nizozemí. EAN: 8594172692078.
Jak se používají fazole mungo podle tradiční čínské medicíny?
Fazole mungo se podle tradiční čínské medicíny používají k detoxikaci a pomáhají v terapii otoků, při léčbě cukrovky a úpalu ze slunce. Fazole také pomáhají čistit a chránit naše cévy a srdce, pomáhají snižovat škodlivý cholesterol a krevní tlak i hladinu cukru v krvi, posilují funkci střev, pomáhají v prevenci zhoubných nádorů. Díky fazolím a dalším luštěninám můžete omezit konzumaci masa.
Fazole mungo – uvařit, nebo naklíčit
Fazole mungo můžou v kuchyni lehce nahradit masitá jídla. Vaří se rychleji než fazole, které znáte – podobně jako hnědá čočka. Stačí je na 1–3 hodiny namočit a 15–20 minut vařit v obyčejném hrnci. A pozor! Mungo se rádo rozvařuje – proto se hodí na luštěninové kaše, do polévek i pomazánek.
Jak naklíčit fazole mungo?
Mungo velmi snadno klíčí a i když se klíčení může zdát na první pohled složité, opak je pravdou. S šikovnou sklenicí na klíčení to jde skoro samo. Nejdříve se fazolky vloží do sklenice na klíčení a zalijí dostatečným množstvím vody. Po skončení namáčení se fazolky znovu důkladně propláchnou a sklednice se obrátí dnem vzhůru, aby vytekla všechna voda. Sklenice se takto nechá na místě s pokojovou teplotou (cca 20 °C). Další dny je důležité fazole promývat, začnou pěkně klíčit. Až vyklíčí jsou ready k mlsání. :-)
Hotové klíčky můžete přidávat do zeleninových, listových, těstovinových i luštěninových salátů, použít je na ozdobení pečiva či hotových pokrmů. A samozřejmě si na nich můžete pochutnat i samostatně.
Zdravý den – česká značka s bio produkty
Česká značka Zdravý den už řadu let nabízí bio doplňky stravy a superpotraviny. Doplňky doporučují na základě vlastních zkušeností. Řadu let totiž testovali potravinové doplňky a rostlinné nápoje – to nejlepší pak vybrali do své nabídky. Nyní se chlubí pestrým spektrem všeho, co obohatí váš jídelníček o vitamíny, minerály i enzymy.
Pokud hledáte kvalitní českou značku bio potravin a potravinových doplňků, Zdravý den je přesně pro vás.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.