Přílohy


 

Nudí vás klasické brambory a rýže? Zkuste něco exotičtějšího

Nemusíte si k oblíbenému řízku pořád dokola dávat jen brambory nebo obyčejnou rýži. Na výběr máte ze spousty dalších pseudoobilovin a obilovin, které jsou zdravější, bez lepku a rychle se připravují. Třeba taková quinoa je hotová hned, je přirozeně bezlepková a denně ji na talíři měli už Inkové.

Jaká rýže je ta nejlepší?

Červená rýže vypadá nádherně na každém talíři, není loupaná a i po uvaření je trochu tvrdší. Její výhodou je, že ani po pár dnech v lednici nelepí. Rýže basmati je asi jedním z nejušlechtilejších druhů rýže. Vůbec nelepí a má zajímavou oříškovou chuť. A voňavá jasmínová rýže? Je lehce lepivá a velice oblíbená v asijské kuchyni, protože se dobře jí hůlkami.

Tak už víte, co zkusíte příště?