Růžová vína

Lehkost, ovocnost a svěžest = růžové víno v bio provedení 

Když se řekne růžové víno, určitě si vybavíte lehkost a svěžest. Růžová vína se často pijí mladá a říká se, že „svůj život začíná jako červené víno, ale žije ho jako víno bílé“. Proč? Vyrábí se z modrých hroznů, které se nechávají naležet cca 4–6 hodin (tak začíná život červeného vína), pak se alemošt od slupek oddělí a už se s ním nakládá stejně jako při výrobě vína bílého.

Co je to bio víno?

Bio neboli organické víno je z hroznů, které jsou vypěstované podle zásad ekologického zemědělství a zpracované bez syntetických látek. Je to víno bez chemikálií, konzervačních látek či přidaných umělých příchutí. A taky bez siřičitanů, které v běžných vínech způsobují větší bolest hlavy. Díky tomu je chuť bio vína charakteristická a individuální. 

K čemu se hodí bio růžová vína?

Abychom si to zapamatovali – růžové víno je lehké a svěží. Proto se hodí k lehčím jídlům, předkrmům či sladkým pokrmům. Rozumí si třeba s paštikami, prosciuttem, zeleninovými saláty, těstovinami i plody moře. 

Kterým si zítra přiťuknete?