Semínka ke klíčení
Nejprodávanější
Značky
Semínka ke klíčení - zdravá pochoutka z vaší "zahrádky"
Naklíčená semínka jsou skvělým a hlavně čerstvým zdrojem vitamínů, minerálů a enzymů. Stačí je přes noc namočit do vody a pak ráno a večer proplachovat následujících pár dní, až se vám začne klubat nový život. Jsou skvělé jen tak, na chleba nebo do salátů. Mají báječnou výraznou chuť a vašemu organismu dodají vzpruhu.
Jaká semínka jsou vhodná na klíčení?
Suroviny, které potřebujete, je ideální shánět v bio potravinách nebo v bio kvalitě obecně. Je to z toho důvodu, že při pěstování bio potravin se nepoužívají pesticidy ani žádné chemické látky, které by výslednou kvalitu značně snižovaly. Ke klíčení se pak dá v podstatě vybrat jakákoliv luštěnina, obilovina či semínka. Oblíbené jsou fazolky mungo, čočka, cizrna, řeřicha, brokolice či mladý ječmen.
Jednoduchý návod na klíčení semen
Klíčení je v zásadě jen o třech krocích:
- Koupíte si čočku. Nebo vezmete pytlík, který máte ve spíži.
- Dvě hrsti čočky dáte do misky a necháte přes noc plně namočené ve vodě.
- Vodu pak vylijete a čočku necháte v misce prostě stát. Jen ráno a večer ji proplachujete vodou.
A za pár dní je hotovo!
Kdo by rád nějaké další fígle a tipy ke klíčení, nechť pokračuje ve čtení celého článku o klíčení zde.