Toraf Semínka na klíčení červené zelí 10 g - vynikajícím zdrojem vitaminů A a C a B, E, H, K, PP
Související produkty
Detailní popis produktu
Klíčky červeného zelí jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A a C a B, E, H, K, PP, také obsahují velké množství vápníku, železa, hořčíku, draslíku, síry a mnoha stopových prvků, jako je jód, mangan, selen a lithia.
Vysoký obsah antioxidantů dokáže posílit imunitní systém, nervový systém, kosti, zuby a lymfatické uzliny. Červené zelí stejně jako Brokolice obsahuje sulforaphan - látku pro léčbu rakoviny, také podporuje funkce srdce a zlepšují funkci mozku, koncentrace sulforaphanu v klíčcích zelí je mnohem vyšší než ve klasickém hlávkovém zelí.
Klíčky jsou připravené k jídlu, když dosáhnou délky cca 2,5-3 cm. Klíčky chutnají jako čerstvá hlávka zelí.
Příprava klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.
Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).
Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.
Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.
Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Tento talíř s RAW vegan snackem s naklíčenými semínky si můžete připravit sami. Za fotky a návod, jak nakličovat semínka, děkujeme youtuberce Surová Dcérka.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.