Toraf Semínka na klíčení slunečnice 20 g - celkové zlepšení metabolismu
Související produkty
Detailní popis produktu
Klíčky slunečnice jsou ideální pro přípravu salátů a sendvičů.
Pomáhají k celkovému zlepšení metabolismu díky přítomnosti hodnotných vitamínů (A, C, D, PP), živin, enzymů, minerálních soli (hořčík, zinek, železo, vápenaté soli).
Příprava klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.
Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).
Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.
Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.
Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Tento talíř s RAW vegan snackem s naklíčenými semínky si můžete připravit sami. Za fotky a návod, jak nakličovat semínka, děkujeme youtuberce Surová Dcérka.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.