Semínka
Nejprodávanější
7 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 7
Chia semínka, lněná semínka i konopná semínka
Proč jíst semínka?
Semínka obsahují stejně nebo více bílkovin než maso – navíc se jedná o bílkoviny snadno stravitelné. Dále jsou bohaté na minerální látky, zdravé tuky, vlákninu i ochranné látky, které posilují imunitní systém a pomáhají udržovat zdravou hladinu cholesterolu.
Ve kterých jídlech můžu využít semínka?
Nejchutnější variantou jsou opražená a lehce osolená semínka – jen tak na zobání nebo do polévek, salátů a rizot. Pokud máte citlivější zažívání, je dobré semínka vždy předem nechat namočené přes noc – pak teprve vodu slít a lehce opražit.
Semínka můžete přidávat do kaší, pomazánek, müssli i jogurtů. Některá semínka můžete i nakličovat a jíst je jako klíčky nebo mladé výhonky – ty jsou koncentrovaným zdrojem živin, jsou lehce stravitelné a posilují imunitu.