Slunečnicový olej


Extra panenský slunečnicový olej – typická slunečnicová chuť, která se vyjímá ve studené kuchyni

Slunečnicový olej byl dlouhou dobu jediným olejem, který se v české kuchyni používal. Má výraznou typicky slunečnicovou vůni a chuť. Vyniká obsahem kyseliny linolové a vitamínem E. 

Jak použít slunečnicový olej v kuchyni?

Slunečnicový olej se hodí především do studené kuchyně, do salátů s obilninami či luštěninami. Můžete na něm i smažit, ale dejte si pozor, aby to byl bio slunečnicový olej, který je přímo určený pro pečení a smažení. Ten je lisovaný ze speciální odrůdy slunečnicového semínka, které je bohaté na mononenasycenou kyselinu olejovou. Na „obyčejném“ slunečnicovém oleji by se smažit nemělo!

Chcete si více počíst o slunečnicovém oleji? Tak klikněte. :-)