Vlašské ořechy

Nejprodávanější

1 položek celkem
salvia paradise vlasske orechy
Více variant
od 69 Kč
od 69 Kč

Vlašské ořechy jádra (Juglans regia).


Vlašáky – koncentrace zdraví v malém oříšku

Ve vlašských ořechách se skrývá mnoho zdraví prospěšných látek a to, že vypadají jako „pidi“ mozek není jen tak. Opravdu se považují za ideální výživu pro mozek.

Proč jíst vlašské ořechy?

Omega 3 mastné kyseliny a další látky snižují srážlivost krve, zlepšují prokrvení v cévách, regulují krevní tlak, zabraňují kornatění tepen a přispívají k udržení jejich pružnosti. Snižují cholesterol a považují se za ideální výživu pro mozek. Posilují kvalitu kůže, nehtů a vlasů. Hrst ořechů před usnutím pomůže navodit dobrý spánek a pokud budete alespoň 4krát týdně jíst hrst ořechů, snížíte tím riziko srdeční příhody až o 40 %.

Co obsahují vlašské ořechy?

Vlašské ořechy jsou perfektním zdrojem omega 3 mastných kyselin (např. hrst ořechů obsahuje 91 % doporučené denní dávky omega 3), manganu, mědi, draslíku, hořčíku, selenu, želena, zinku i kyseliny listové. Obsahují vitamíny E, B1, B6, antioxidanty, vlákninu, kyselinu ellagovou (která podporuje imunitní systém) a hormon melatonin (pro dobrý spánek).

Do čeho se hodí?

Vlašáky se hodí jak do sladkého, tak do slaného. Výborné jsou do snídaňových kaší, jako náplň koláčků, do cukroví a hlavně v kombinaci s pečeným jablkem. Ze slaných variant jsou perfektní v kombinaci s kozím sýrem, na saláty či do pesta. 

Zdravé ořechy by měl být sladké, bez jakékoli ostré, hořké vůně či chutě.