Vlašské ořechy

Nejprodávanější

Zdravý den Vlašské ořechy BIO 500g
Zdravý den Vlašské ořechy BIO 500g
Momentálně nedostupné
4086
 
290 Kč
Zdravý den Vlašské ořechy BIO 150g
Zdravý den Vlašské ořechy BIO 150g
Momentálně nedostupné
4085
 
99 Kč
2 položek celkem

Cena

99290
199290

Značky

Položek k zobrazení: 2
Zdravý den Vlašské ořechy BIO 500g
290 Kč
4086
Zdravý den Vlašské ořechy BIO 150g
99 Kč
4085

Vlašáky – koncentrace zdraví v malém oříšku

Ve vlašských ořechách se skrývá mnoho zdraví prospěšných látek a to, že vypadají jako „pidi“ mozek není jen tak. Opravdu se považují za ideální výživu pro mozek.

Proč jíst vlašské ořechy?

Omega 3 mastné kyseliny a další látky snižují srážlivost krve, zlepšují prokrvení v cévách, regulují krevní tlak, zabraňují kornatění tepen a přispívají k udržení jejich pružnosti. Snižují cholesterol a považují se za ideální výživu pro mozek. Posilují kvalitu kůže, nehtů a vlasů. Hrst ořechů před usnutím pomůže navodit dobrý spánek a pokud budete alespoň 4krát týdně jíst hrst ořechů, snížíte tím riziko srdeční příhody až o 40 %.

Co obsahují vlašské ořechy?

Vlašské ořechy jsou perfektním zdrojem omega 3 mastných kyselin (např. hrst ořechů obsahuje 91 % doporučené denní dávky omega 3), manganu, mědi, draslíku, hořčíku, selenu, želena, zinku i kyseliny listové. Obsahují vitamíny E, B1, B6, antioxidanty, vlákninu, kyselinu ellagovou (která podporuje imunitní systém) a hormon melatonin (pro dobrý spánek).

Do čeho se hodí?

Vlašáky se hodí jak do sladkého, tak do slaného. Výborné jsou do snídaňových kaší, jako náplň koláčků, do cukroví a hlavně v kombinaci s pečeným jablkem. Ze slaných variant jsou perfektní v kombinaci s kozím sýrem, na saláty či do pesta. 

Zdravé ořechy by měl být sladké, bez jakékoli ostré, hořké vůně či chutě.