Vlašský olej


Extra panenský vlašský olej – oříšková chuť, která pozvedne vaši kuchyni o „level“ výš

Vlašský olej neboli olej z vlašských ořechů patří mezi jeden z mála olejů, které obsahují velké množství omega 3 mastných kyselin. (Patří tam ještě lněný a konopný olej.) Omega 3 mastné kyseliny snižují riziko srdečních chorob, krevní tlak mají protizánětlivé účinky a fungují jako prevence cukrovky, astmatu a alergií.

Jak použít vlašský olej v kuchyni?

Vlašský olej se skvěle hodí do salátů s ovčím nebo kozím sýrem, na napařovanou zeleninu nebo k červené řepě s jablky a k polníčku. Může se zahřívat a mohli byste na něm restovat i zeleninu – ale je ho škoda, protože se tak ničí cenné látky. 

Chcete si více počíst o vlašském oleji? Tak klikněte. :-)